Ce faci toată ziua?

 „Timpul nu mai avea răbdare”, încheie Marin Preda romanul Moromeții, o constatare tristă care până de curând era valabilă. Doar că între timp, raportul nostru cu timpul s-a schimbat dramatic. Am luat o pauză impusă de la viața pe fast forward, de la activitățile mereu mult prea multe pentru timpul limitat, de la fuga continuă și prea înverșunată către o fericire efemeră.

Poate era nevoie de repaus mental, fizic, emoțional. Că să revenim la lucrurile simple. Ca să ne redescoperim. Ca să găsim alte lucruri care ne motivează. Ca să experimentăm.

Ce faci toată ziua? E o întrebare pe care o auzim mereu, acum. Facem lucrurile pe care ni le doream să le facem înainte… când nu aveam timp. Sau învățăm ce ne-am dorit mereu și nu găseam momentul potrivit.

Ce fac fetele de la HeydayBooks? Gândim planuri de viitor. Facem lucrurile relaxat. Și cu același drag.

Iar pe primul plan este editura. Și suntem bucuroase pentru că în sfârșit am reușit să lansăm live site-ul la care lucram de ceva timp. Un loc unde adunăm toate experiențele trăite, lucrurile care ne plac, gândurile despre proiectele de viitor și mai ales, e un spațiu unde te poți exprima liber.

 Și pentru că avem lucruri frumoase care ar completa biblioteca sau decorul vostru personal, avem și un magazin de unde puteți achiziționa produsele noastre. Și pentru că un lucru devine mai valoros pe măsură ce îi cunoști și trecutul, regăsiți și informații despre scriitorii noștri, dar și despre noi, fetele Heyday Books.

Am redescoperit gătitul. Mbine, o făceam și înainte, dar pe fugă. Sau doar în weekend. Și acum că nu e chiar cald afară, cum îți sună o ciorbă rădăuțeană făcută după rețeta mamei și cu pui crescut la țară? Sau un pui cu smântână și mămaliguță? Sună bine, așa-i? Dar ce ziceți de o tochitură care să vă lase gura apă sau de o ciocolată de casă cu nuci numai bună să-ți îndulcească traiul în captivitate? Well, le-am încercat pe toate și vă spun… nu o să ieșim cu bine din carantina asta. Cel puțin fizic.

Și oricât am vrea să facem ceva exerciții, nu ne lasă pisica. Crede că salteaua pentru exerciții e noul ei covoraș de făcut siesta. Oh, well, cred că singurele mișcări vor fi cele de du-te vino, de la bucătărie în sufragerie, pe canapea, unde ne afundăm să citim o carte. Sau să ne uităm la Netflix.

Că tot vorbim de cărți, găsiți cărțile editurii, „Povestea funcționarului care a devenit cuier” și Graffiti” pe magazinul nostru. Și pe E-mag. Just in case. Dacă vreți o lectură lejeră sau una care să vă facă să vă foiți pe canapea, cele două sunt numai potrivite. Și mai avem în lucru. Și o să vă placă. Aveți puțină răbdare, acum că avem și timp mai mult. Wink, wink. 

Iar noi? Noi citim, pe lângă manuscrisele pe care le primim, cărțile pe care le-am achiziționat și nu mai găseam timp să le citim. Și uite așa, personajele Rodicăi Ojog-Brașoveanu mă provoacă zilnic să le descifrez misterele. Iar fetele, Alina și Iulia, jonglează cu Guillaume Musso și Elif Shafak

Când nu citim, deschidem Netflix. Cred că lejer putem reda lista filmelor sau a serialelor încărcate pe platformă. Și ce nu ne lasă să dormim, e noul serial dedicat vieții lui Freud. E primul sezon. 8 episoade. Atât.

P.S : Poză din Sibiu, de când am plecat in căutare de tipografii și zile libere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *