Cafea și teancuri de cărți

În cele mai multe din pozele noastre de pe feed sau story, ne puteți vedea una dintre mâini mereu ocupată. Cu ceva important. Cu ceva buuun. Cu ceva pentru care pierdem autobuzul, socializăm cu oamenii care așteaptă și ei la rând. Cu ceva pentru care dăm telefoane înainte. Cu ceva ce ni se potrivește și, da, aș cam putea spune că ne definește: cafeaua to go de la Mau Café.

Pentru cei din Bacău, Mau Café e locul de refill, din toate punctele de vedere. Nu doar că te încarci cu energie la pachet, cu cafea bună și arome pentru orice gust. Dar te încarci cu muzica bună de pe fundal, te inspiri din afișele de film de pe pereți, poți să expui, dacă ești artist. Te încarci cu bunul simț al celui care îți prepară cafeaua fix așa cum o ceri. Și dacă o ceri de câteva ori, apoi o primești fără să fii nevoit să spui ce vrei.

Așa că această postare este pentru că și noi ne bem cafeaua de la Mau Café, și vreau să vă spun de ce.

  1. Pentru că au cea mai cea rețetă de ciocolată caldă albă cu aromă de macarons. Bine, combinația aceasta îmi place mie cel mai mult. Dar rețeta de ciocolată caldă, albă, neagră, cu sau fără arome, este cea mai bună.
  1. Deși regret vara pentru căldură, pentru hainele ușoare, pentru mare și nisip, o regret și pentru că la Mau Café găsesc cel mai bun frappée. E delicios, e cremos, are gust de prăjitură, are toppinguri și arome care te fac să nu te mai gândești la desert, ci doar la paharul rece, plin cu licoarea magică.
  1. Pentru că, și spuneam asta și mai sus, dacă ești de-al casei, după ce încerci toate aromele și hotărăști cum că una ți-ar fi favorită, nu mai e nevoie să ceri de fiecare dată ce vrei, ci doar să te prezinți și să zici : ”Ca de obicei”. Aaahhh….dulce replică. Mi-o amintesc bine din ”Cheers” (pentru cine a văzut Cheers) și mă cuprinde  căldura apropierii dintre oameni. E încă posibilă…
  1. Pentru că dacă vezi cum e preparată cafeaua, îți dai seama că e vorba de curată pasiune. Că fiecare pahar e diferit în funcție de cel care îl bea și că a fi diferit e un lucru apreciat, chiar încurajat, de cei ce stau în spatele cafenelei.
  1.  Pentru că știu din surse sigure că nu e un bussiness, e un proiect de suflet, pentru care s-a muncit mult, pentru care au fost făcute sacrificii și pentru care s-a trecut prin perioade mai puțin ușoare. Și asta dovedește că da, când pui suflet și parte din tine în ceea ce faci nu ai cum să eșuezi.

Nu. Nu e o greșeală de tipar, intenționat am pus doar de 1 în fața enunțurilor mele, pentru că toate sunt impoartante, toate sunt adevărate și toate au dus la același rezultat:

”Best Coffee To Go In Town.”

P.S : Gânduri, rânduri și aprecieri? Să ne trăiești, Mau Café!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele lansări Heyday Books!