Sibiu…orașul caselor cu ochi

…care îți zâmbesc de fiecare dată când revii în orașul cu străzi pietruite  și cu bijuterii arhitecturale.

Când trei fete zăpăcite se aventurează într-un oraș idilic și fermecător cum e Sibiul, mini weekendul de sfârșit de vară 2019 nu se poate transforma decât într-o escapadă frumoasă.

Orice alegi să faci în Sibiu, un lucru e sigur…ai ce vizita și experimenta și, există șanse minime să te plictisești. Mai ales dacă ești alături de prietenele tale.

Iar noi am ales să ne începem ziua cu un mic dejun, de fapt, brunch la Café Wien din centrul orașului. Într-o muzică de pianină, am mâncat cei mai delicioși cartofi pai cu brânză și ouă ochiuri, iar cappuccino-ul vienez (of course!) ne-a oferit prilejul să ne lungim la o discuție despre planurile de viitor ale editurii. La ce atmosferă încântătoare și priveliște îți oferă terasa, am fi petrecut toată ziua acolo. Dar, active și curioase din fire am pornit în explorarea orașului.

Și am luat-o la pas prin centru, trecand printr-un târg de vechituri din Piața Huet, unde ne-au atras atenția bijuteriile din argint și pietre semi-prețioase, după care prin Piața Mare, unde ne-am bucurat ochii cu micile obiecte artizanale care au colorat și animat zona centrală. Apoi am făcut trecerea către Piața Mică, însuflețită de puzderia de oameni care se pozau cu obiectivele turistice in fundal. Și nouă ne-a oferit ocazia să facem o mică ședință foto. De fapt, în orice colț al Sibiului ne aflam, făceam și o serie de poze care să ne aducă aminte de această ieșire.

„Friends make the perfect blend” …am găsit inscipționat pe peretele unui local tare cochet, aflat în Piața Mare- The Refresh (vă recomand să vă opriți dacă vreți să beți unul dintre cele mai bune smoothie-uri de fructe). Iar pentru noi  acesta nu este un simplu motto sau un hashtag folosit la întâmplare. O rațională, o optimistă și o visătoare chiar reprezintă combinația perfectă pentru orice fel de distracție sau aventură. 

Ce e fascinant la orașul acesta este că te face să simți că faci o incursiune in trecut. Iar noi, senzația asta am trait-o când Alina ne-a dus  la un depozit de vechituri pe care l-a cunoscut mereu sub denumirea de ”Ciuciuvase”. Și bineînțeles, am plecat cu câteva obiecte vechi de decor. Nu ne erau necesare, dar erau prea drăguțe ca să nu le cumpărăm. 😊

Iar seara, nu putea să se încheie decât cu o nouă incursiune gastronomică…la Turtha Bar&Grill. Nu avem nevoie de pretexte ca să ne lungim la vorbă, dar localul acesta ne-a oferit cadrul perfect ca să râdem, să povestim și să ne destindem după o zi încărcată.

Am fost frânte după o zi în care am colindat orașul, dar foarte fericite pentru timpul petrecut împreună.

 

Ne place să ne răsfățăm și am și făcut-o a doua zi dimineață, înainte de plecare, când am oprit la Petit Pastis…nu vă mai povestesc cât de delicioase sunt produsele și cât de prietenoși sunt oamenii de acolo…vă las câteva poze ca să va faceti o idee. Și sunt sigură că, în drumul vostru prin Sibiu o să faceți o oprire acolo.

Sunt multe de spus despre oraș, dar vă lăsăm pe voi să ne povestiți în comentarii experiența voastră în Sibiu.

 Pe curând, dragilor!

Iulia T

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *