portret de creator

 

 

 

După ce a copilărit și învățat în altă țară, Alin Moisă se întoarce definitiv în România. 

Când și-a dat seama că limba și literatura română îi sunt străine, a decis să învețe singur să vorbească și să scrie corect gramatical. De atunci s-a îndrăgostit de literatură și a descoperit o nouă pasiune. Arta scrisului. Așa a prins viață „Prizonierul minții”, povestea cu care tânărul autor își face debutul.

Alin Moisă 

 

 

Am visat să îmbrac oamenii în emoție și mi-am împlinit dorința cu stiloul pe foaie. În fiecare literă, în fiecare cuvânt, fiecare frază am pus puțin din mine, am lăsat să curgă prin cerneală poveștile care m-au impresionat și am așezat pe hârtie amprentele celor care m-au modelat. 

Îmi doresc să vă aduc în lumea mea, pentru o fărâmă de timp să călătoriți prin realul vieții dus pe tărâmul fanteziei. 

Marina Vasile

 

 

 

 

A debutat literar la vârsta de 19 ani, după ce a publicat primul roman intitulat Resurecţie, căruia i-au mai urmat un volum de eseuri înAltă iubire şi un volum de poezie Departe de mine, departe de tine.

Flavius Simion

WhatsApp Image 2021-04-28 at 20.03.45
WhatsApp Image 2021-02-07 at 10.39.28
FB_IMG_1619616970648

 

Născută la munte, în zodia balanţei, poartă în ADN ceva din nopţile de mai şi florile de iasomie, iubeşte culoarea mării la apus şi-şi pedalează existenţa pe străzile Bucureştiului (aproape mereu) în rochii albe.

Ar fi putut fi medic dacă nu s-ar fi răzgândit subit înainte de admiterea la medicină, întorcând armele şi visurile către scris. Aşa că merge la Jurnalism şi-apoi lucrează pentru câţiva ani în presă. Devine antreprenor în 2012, însă scrisul rămâne mereu o prelungire a tuturor stărilor ce o bântuie. În 2012 începe şi Papionul Albastru, proiectul on-line care îi reuneşte toată scriitura din ultimii opt ani, o serie de texte scurte, versuri şi fotografie despre dorinţe, (ne)împliniri, căutări, iubire şi visare.

Anca Dumitrescu

IMG_20210428_163625


Am studiat chimia pentru că este o știință cu o vastă influență asupra vieții. Îmi plac orhideele, muntele și în general frumosul. Dar cel mai mult mă fascinează cuvintele. 

Încă din copilărie am simțit magia lor în cărțile cu povești. Astfel am început să jonglez cu cuvintele… Și să inventez noi destinații pentru cei ce vor să călătorească… Braț la braț cu cărțile mele. 

Crisely

 

 

 

 

 

Debutează la doar 27 de ani cu romanul „La umbra unui vis”.

Absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, semnează până în prezent încă trei manuscrise ditre care două încă nu au văzut lumina tiparului.

Mara Chelcioiu

WhatsApp Image 2021-04-28 at 19.52.57
IMG-20201001-WA0003

 

 

„Când eram mic am fugit prima dată de acasă în clasa a I-a, motivând că plec în lumea mea…

Şi cred că atunci am luat cea mai bună decizie, cărţulia de faţă adunând tocmai o parte din lumea mea sau din felul în care simt, văd şi trăiesc eu lumea…”

 

Lucian Muşet

IMG-20201022-WA0000

 

Ramona Lee Soo-Jun este o romancieră și scenaristă germano-română, care locuiește în prezent în Londra, Marea Britanie.

Născută la 5 iulie 1997, în Sindelfingen, Germania, Ramona a crescut în Holzgerlingen, Baden-Württemberg.

S-a mutat la Timișoara în 2007, unde a absolvit la secția de pedagogie.

Ramona Lee Soo-Jun

 

 

„Orice scriu rămâne testament pentru ceea ce nu voi mai fi atunci când voi fi citită; o amprentă în pământul pe care nu voi putea să calc etern.

Toţi vor să fie amintiţi prin ceva, dar eu simt că pot fi văzută doar negru pe alb, tatuată în hârtie.”

Emilia Mardare

 

Florin Buharu, tânăr cu libertate de gândire și înzestrat cu doză bună de creativitate. 

Adolescent ce surprinde prin modul în care reușește să redea în scrisul său, pasiunea pentru fantastic, legende și mituri.

Scriitura sa trece dincolo de normalitate și frică, îndreptându-se spre un fantasy inovativ.

 

Ție ce artefact ți se potrivește?

 

Clăbuc este un personaj.

Sosia lui: Vinicius Moldovan, „copil al basmelor”, creator de personaje fantastice, „liliți, ifriți” și bătălii între întuneric și iubire. Clăbuc le poate pune oricând în scenă – ca actor, în melodii – ca artist muzical sau în pagini, ca scriitor.

Creatorul pe care Alba-Iulia ni l-a descoperit este un interpret al emoțiilor și un maestru al suprizelor.

Vrei să fii surpins? Citește-l!

 

Dacă nu ați crezut că în unii copii sălășluiesc suflete de adulți care au călătorit în mai multe universuri, atunci nu ați cunoscut-o pe Victoria Călinescu.

Numele ei are o rezonanță puternică și chiar dacă statura și privirea îi sunt delicate, scrisul ei nu are vârstă și nici hotare. El este într-o continuă aventură pe care Victoria o conturează în linii și culori, astfel dând naștere unor ilustrații grăitoare.

Curaj și căutare, prin acestea ne incită atenția povestea Victoriei din Bacău, o liceană care în timpul liber pornește în zona intergalactică pentru a căuta inspirație.

O creatoare de timp și spațiu prin cuvinte.

 

Dana este a doua noastră creatoare de poveşti. Poveşti pentru oameni mari, care au acumulat ceva experienţă de viaţă şi care au putut să împrumute din aceasta unui “purtător de cuvânt” cum este creatoarea noastră.

Dana Nichiţelea declară singură că a strâns fragmente de viaţă, frânturi care oglindesc evenimente pe care fiecare dintre noi le-a trăit la un moment dat: fie o deziluzie în dragoste, fie o întâmplare penibilă într-o instituţie de stat sau privată, fie o ironie a sorţii, un deces, o naştere, o pierdere. Scrisul ei este dur, acid dar realist.

Pentru degustătorii de realitate crudă… Bon appetit!

received_463560048131406

 

Cristi este primul creator de scrieri, alături de care am dorit să punem numele Heyday Books sub lupa publicului.

Cristi Nedelcu, craiovean cu darul spunerii, cunoscut în presa scrisă, în radio şi tv, ne-a lansat o provocare: să publicăm o carte începută ca proiect fotografic. De fapt, probabil că elanul nostru de început l-a inspirat să îşi lase opera pe mâinile noastre. Şi noi ce am descoperit? O personalitate creativă, un ochi de artist, un scris nostalgic nuanţat cu picanterii, un nou prieten.

El este Cristi, creator de poveşti în Graffiti.

Vrei să fii următorul nostru creator de cărți? Trimite manuscrisul tău pe adresa manuscris@heydaybooks.ro alături de o scurtă descriere a ta, iar noi revenim către tine cât mai repede posibil. Cine știe? Poate peste câteva luni îți vei citi profilul pe site-ul nostru. Cu drag, Fetele de la Heyday Books!